woensdag 26 augustus 2009

Tjielp tjielp

Ik spaar al een tijdje wolletjes. Je kunt er heel goed mee applikeren, een naadje aanknippen is niet nodig omdat ze bijna niet rafelen. Onderstaand quiltje heb ik er van gemaakt.
Groetjes Anske
woensdag mandjesdag


Sinds Oktober 2008 ben ik aan de slag gegaan met de Moda mandjesquilt.Iedere maand een ander mandje + een opvulblok.Ans doet ook mee.We doen het als een soort bee bij Marleen Wijn in Oisterwijk.Heel gezellig altijd en je zorgt dat iedere maand het blok af is,want je wilt wat laten zien.De quilt is ontworpen door verschillende ontwerpers voor Moda.Dit blok is van het ontwerpersduo Barb Adams en Alma Allen van Blackbirds Designs jullie weten wel:van de mandjes Trick or Treat uit het boek When the cold wind Blows.Daar zijn heel wat bloggers aan begonnen.

Prettige dag groetjes Lia

dinsdag 25 augustus 2009

Weer terug en helemaal niet gequilt!


Hallo Hexjes,

ik ben weer terug van twee weken Paxos (Loggos), ons favoriete Griekse eiland in de Ionische zee, vlak onder Corfu. Twee weken genikst, en bewust geen quiltwerkje meegenomen om mijn 'stramme' handen wat rust te gunnen.Beetje zwemmen, vissen, terrasje zitten en bootje varen, heerlijk! Hier zien jullie mij uitkijken over de Ionische zee, op de achtergrond zien jullie het Griekse vasteland.


Natuurlijk mochten mijn patchwork hoedjes ook mee, hier zien jullie mijn hoedje gemaakt van Japanse stofjes...


... en mijn groene 'scraphoed' hangt aan de bel van de kerkklok van Loggos.


Deze twee Griekse modellen showen jullie model 'Marmari' (links) en 'Red Scraphat' (rechts).


Natuurlijk konden we het niet laten tóch wat creatiefs te doen tijdens onze vakantie. Deze stenen die we vonden op het strand hebben we ingekleurd met kleurpotlood, en daarna voorzien van een laagje vernis. Al snel hadden we een hele familie uil.


Dit vonden we de mooiste, die krijgt thuis een ereplaatsje in het vitrinekastje.

We zoeken altijd bewust een rustige bestemming uit voor onze vakantie. Een eiland waar geen vliegveld is, en waar weinig toeristen komen. De laatste avond brachten we door op Corfu (druk!!!!), en wat zag ik daar? Een heleboel monsters, of 'terra's zoals ze ze in Griekenland noemen.
 
Ook vond ik een mandje met houten vingerhoedjes. De donkere zijn gemaakt van olijvenhout. Ze zaten alleen zo onhandig dat ik er geen gekocht heb...


Deze kleurrijke Griekse pantoffels vond ik ook heel leuk!

Nou, nu weer over naar de realiteit, de wasmachine draait alweer op volle toeren...

Groetjes en tot snel!

Jeanneke

zaterdag 22 augustus 2009

Hoe alles weer goed kwam.
Gelukkig is het met mijn doorgelopen quilt goed afgelopen.Nadat ik hem nog een keer gewassen had met 3 doekjes colour catcher,leek het alsof het uitlopen erger was geworden.De zijden mandjes waren meer uitgelopen.Ik heb toen besloten om de mandjes te vervangen.Gelukkig had ik ze blokje voor blokje gequilt,dus het uithalen was zo gebeurt.Het inzetten van de andere mandjes duurde een uurtje,omdat het ook nog gequilt moest worden.Daarna nog een keer gewassen met 3 doekjes,de lapjes naast de mandjes waren ook licht roze,en het was er bijna helemaal uit.Op 2 kleine plekjes na,en dat weet alleen ik.


Hij ruikt in ieder geval heerlijk naar zeep.Ik heb er met heel veel plezier een jaar aan gewerkt,en ben inmiddels een beetje verslaafd geraakt aan mandjes,maar daarover later meer.


Groetjes Lia

zondag 16 augustus 2009

Nachtmerrie van een Quilter


Het is mij overkomen.Mijn mandjesquilt waar ik een jaar aan heb gewerkt is af.Vorig jaar ben ik eraan begonnen,ook een vakantiewerkje.Maar zo leuk om te doen dat ik er mee doorging,zo kwam ik tot het aantal van 322 mandjes.
Op 27 april ben ik begonnen met het quilten,wat een werk ieder blokje werd gequilt . ik probeerde om iedere dag 5 draadjes te quilten,soms lukte dat niet en andere dagen werden er meer draadjes gequilt.
Afgelopen woensdag ging de binding en tunnel er omheen,toen het tegenzomen.en gisteren was hij klaar.Nog even wassen en dan kan hij aan de muur van onze mooie net opgeknapte witte slaapkamer.
Dat wassen van een quilt doe ik altijd een wolprogramma op 30 graden,en het gaat al 15jaar goed.Behalve nuuuuu !!!!!!!!!!.Er zitten 3rode zijde mandjes in en die zijn doorgelopen.

Wat moet ik doen? Heeft iemand ideeen? Ik heb 3kleurendoekjes meegewassen,die waren rood dus die hebben wel een deel opgevangen ,maar niet genoeg. Mijn jongste zoon zei,dat geeft toch een extra dimensie aan de quilt,maar dat vind ik natuurlijk helmaal niet.Toch een prettige zondag Groetjes Lia


vrijdag 7 augustus 2009

Haantje

In het voorjaar was er een workshop Diamonds in Diamonds bij Dorry die gegeven werd door Barbara. Het is een leuk afwisselend patroon en deze quilt is het geworden. De stoffen zijn van Den Haan & Wagemakers te Amsterdam, mooi kleurig stof maar moeilijk om met de hand te patchen vind ik, daarom heb ik de quilt helemaal machinaal gemaakt.

Groetjes Dorien


donderdag 6 augustus 2009

Quilteigenaresse

Op welke quiltwinkeleigenaresse lijkt de rechtste mevrouw?
Groetjes Dorien