donderdag 30 september 2010

Hexagonquilt
Eindelijk heb ik mijn Hexagonquilt af. Een quilt met hindernissen.Een paar jaar geleden raakte ik geïnspireerd door een antieke quilt. Stofjes gekocht en aan de slag.Toen ik bijna klaar was bleek één van de stofjes al te verkleuren en het was te erg om te laten zitten.Je kent het wel, zo'n quilt blijft natuurlijk liggen.Uiteindelijk heb ik er al die stukjes voorzichtig uitgepeuterd en er nieuwe ingezet.Eindelijk was hij klaar, dacht ik. Toch zag ik er iets aan wat niet klopte..Hij was scheef! Weer weggelegd natuurlijk. De moed zakt je in de schoenen.Na een tijdje heb ik al die moed weer bij elkaar geraapt en al de rozetten uit elkaar gehaald.En goed gekeken samen met onze HexaBee wat ik eraan zou kunnen veranderen want ik wilde wel de rode ster er goed uit laten komen. Ik heb er driehoekjes tussen gezet en hij is er eigenlijk alleen maar mooier door geworden en dit zal me dus nooit meer gebeuren.De rozetten heb ik doorgequilt in het hart, de tussenrand en de buitenrand.Erg zwaar want ik moest steeds heel de quilt draaien en hij is redelijk groot, 2.05m x 1.58m.

Quiltgroetjes Christel.

vrijdag 24 september 2010

SBS tijd

Het 10de blokje alweer BlockA-10 Bachelor's Puzzle.De eerste rij blokjes is af,en het wordt steeds leuker om te doen.Er liggen al een aantal getekende blokjes in de map.
Dit is ons fotomodel ze poseert heel netjes als we met het foto-toestel aankomen .De poesjes zijn alweer 6 weken oud en heel ondeugend en ondernemend tot grote schrik van de moederpoes,die het soms een beetje teveel wordt.

De kleintjes eten en drinken al zelf en worden vaak op een afstandje in de gaten gehouden door moeder Vink.
Groetjes Lia


vrijdag 17 september 2010

Eerste Up-date SBS-quilt.

Vandaag heb ik het eerste blokje gemaakt,het lag al geknipt in mijn SBS map.Het is Block A-9 Chinese Coin.
Bij mijn verzameling oud textiel zit een broodzak van ongeveer 60 jaar oud,afkomstig uit Duitsland,volgens mij nooit gebruikt hij ziet er zo mooi uit.Ik vraag me af werd daar echt brood in gedaan.Weet iemand hoe dat in zijn werk ging?

Het is prachtig geborduurd en het witte is een soort open borduurwerk.
Leuk om het af en toe weer tevoorschijn te halen en te bewonderen.
Groetjes Lia

dinsdag 14 september 2010

Hexabee Quilt

Hij is af.
Afgelopen weekend de laatste hexa-sterrenrand afgemaakt, en gisteren alles aan elkaar gezet.
Zoals de meesten wel weten was ik een van de randen kwijt en moest ik een nieuwe maken, ik heb de andere ook niet meer gevonden. Maar ik ben blij dat hij nu af is.
Nu wachten tot de andere dames ook zover zijn en dan kunnen we weer verder want er komt nog een rand er omheen.
Wat dat word weet ik nog niet.
Maar voorlopig kan ik nog verder met andere quilt die nog niet af zijn.
groetjes Merian


zondag 12 september 2010

Anske's Hexagonquilt


Al heel lang is Anske bezig met het maken van piepkleine hexagonnetjes, de zijkanten zijn ongeveer een centimeter groot. Ze maakt van alle hexagonnetjes zeven dezelfde, die ze daarna aan elkaar naait tot bloemetjes. De bloemetjes bewaart ze in grappige mandjes. Steeds als ze tussendoor niets te doen heeft grijpt ze naar haar hexagonnetjes, je kunt ze immers overal mee naartoe nemen.


Toen ze vond dat ze voldoende bloemetjes had gemaakt kwam de moeilijke vraag: Wat nu? Eerst wilde ze de hexagonbloemetjes omlijsten met een cremekleurig effen stofje, maar dit werd haar te flets. Nee, het moest zwart worden! Dus naaide ze aan elke bloem twee zwarte hexagonnetjes, en naaide daarna de bloemen aan elkaar tot rijen.


Toen ze alle rijen aan elkaar had gezet was het al een mooi geheel. Maar Anske wilde graag een rand rond haar quilt. Dus een paar weken geleden toog Anske op weg naar de winkel van Petra Prins om een mooie randstof bij haar quilt te zoeken. Ik was in de buurt op vakantie en was er ook die dag, dus zochten we samen een mooie stof uit.
Het was die dag Open Dag bij Petra, en er was ook een tentoonstelling van hexagonquilts, daar gingen we natuurlijk ook kijken. En kijk is wie daar ook was, Mary Koval! Ze vond de quilt van Anske gewéldig. Echt leuk om haar eens te spreken. (...en zie je nou wel, Anske, dat ze écht kleiner is dan jou!)


En dit is de quilt (top) geworden! Heel gedurft vind ik, maar de rand past prachtig bij alle kleurtjes van de hexagonbloemen. Anske laat binnenkort haar quilt doorquilten door Elly Prins omdat ze zelf moeite heeft met doorquilten met de hand.

Groetjes van Anske en Jeanneke

vrijdag 10 september 2010

Nieuwe blokjes.

Dit zijn de andere 4 blokjes van de SBS-quilt.Hierboven A-5 Amethyst.
BlockA-6 Tennessee,mijn favoriet.

Block A-7 Cats and Mice.


Block A-8 Star of the Orient.
Zo dat waren ze dan,nu heb ik er nog 2 geknipt liggen,maar het plan is om er iedere week een te maken en dan op vrijdag te showen. Een goede stok achter de deur om eraan te werken.
Dat vind ik zo knap van Annelies van Quilts and Siggies die iedere Maandag een blokje van haar Dear-Jane quilt laat zien.
Groetjes Lia

vrijdag 3 september 2010

Gevonden voorwerpen

Bij het opruimen deze week vond ik een map met geprinte patronen van de SBS quilt,oftewel de Sylvia's Bridal Sampler van Jennifer Chiaverini.Een paar jaar geleden stonden die op haar site en kon je ze uitprinten.Ik begon eraan en maakte er een paar,toen kwam het in de kast terecht waarom,ik weet het echt niet meer.Hierboven block A-1 Mosaic. blockA-2 Shoo-fly [ik had het achtergrondstofje wel even mogen strijken]


Block A-3 Bright Hopes

En block A-4 Posies Round the Square.Ik heb er nog een paar af ,die zien jullie volgende week,want ik ga ermee verder toch,sonde om in de kast te laten liggen.En als ik dan iedere vrijdag een up-date schrijf,dan komt hij ooit af.Al is het maar 1 blokje per week.
Groetjes Lia