woensdag 30 september 2009

Verzamelen
Hebben jullie dat ook, ik vind te veel dingen te leuk, dan koop je iets bij de kringloop, je vind iets terug op zolder of bij je ouders. Dan heb je ineens een verzameling.
Mijn DH zegt: Een verzameling is het als je van hetzelfde meer dan drie objecten hebt. Zie hier dan een gedeelte van mijn verzameling kindernaaimachientjes. Het groene naaimachientje kreeg ik van de Sint toen ik 8 jaar was, het werkte echt en ik was er heel blij mee.
Alle andere heb ik gevonden op rommelmarkten en kringloopwinkels. Ik heb er totaal 9.

Groetjes Lia

vrijdag 25 september 2009

Zoekplaatje


Binnenkort is het weer Halloween, dus heb ik mijn heks weer van de zolder gehaald. Ze zit nu lekker op de kast in de keuken op de pompoen die ik van Anske heb gekregen. Alleen is er iets vreemds te zien op de foto, hi,hi, jullie mogen raden WAT (klik op de foto om 'm te vergroten...).

Groetjes Jeanneke

woensdag 23 september 2009

Mandjesdag


Alweer woensdag,zo kan ik nog wel even doorgaan met mandjes die ik al heb gemaakt,en nog wil gaan maken.Plannen genoeg.Dit is een mandje gemaakt in de Boutis techniek.Een foto is genomen tegen de raam,je ziet dan waar de opvuldraden zitten,allen wat donker is daar zitten de draden.Een techniek waar best veel tijd in gaat zitten,je tekent het patroon op de stof dan ga je quilten en tenslotte vul je allen op.Wel weer heel leuk om te doen,zoals ik zoveel leuk vind,en weer veel te veel onderhanden heb.Maar daarover later meer.
Groetjes Lia

woensdag 16 september 2009

woensdag mandjesdag 2


Woensdag is in de quiltwereld geen gehaktdag maar mandjesdag.Iedere maand maak ik samen met een groepje quilters een mandje van deze blok van de maand,heel gezellig en na een jaar heb je een prachtige quilt.Je kunt het doen zoals je wilt,applikeren of met freezerpaper erop strijken en met een borduursteek versieren.
Groetjes Lia

zondag 13 september 2009

Pompoenensoep

Een paar weken geleden kregen we van Anske allemaal een pompoen zoals je hier onder op de foto ziet.
Ik heb er Pompoenensoep van gemaakt. Ik kreeg het recept van Lia.

Hier het recept:

We fruiten een uitje (op 1 kilo pompoenen 1 ui)

plus 3 teentjes knoflook erbij.

Een beetje kerriepoeder erbij plus 150 ml witte wijn.

Dan nog een laurierblaadje en dan de fijngesneden pompoenstukjes erbij doen.

Water erbij doen zodat de pompoen eronder staat plus nog een bouillonblokje.

Als alles zacht is kun je het door de blender doen en klaar is kees.

Je mag er eventueel nog een beetje creme fraise bijdoen.

Hieronder zie je het resultaat.

We vonden het heel lekker.

Ik heb er ook nog het brood van Jeanneke bij gebakken.
Het was smullen.
Gr. Merian

woensdag 9 september 2009

Poppenquiltje

Vandaag zijn 2 Hexabee-dames naar de eerste bijeenkomst van de poppenquiltjesclub bij Dorry geweest. Je pop mocht je mee nemen. Het was heel gezellig, en terwijl de andere dames nog zaten te zwoegen met lapjes en kartonnetjes hadden wij de top van het quiltje vm klaar. Dit eerste quiltje gaan we Doortje noemen. Voor wie denkt dat Ans erachter zit omdat die altijd onherkenbaar wil zijn, die heeft het fout.


dinsdag 8 september 2009

Top klaar!!!!!

Gisterenavond heb ik de top van mijn hexagonquilt af gemaakt.
3005 hexagonnetjes, dat zijn ongeveer 17 (steekjes per zijkant) x 6 (zijkanten per hexagon) x 3005 stukjes = 306.510 steekjes! 
Nu nog gaan doorquilten, als iemand nog een goed idee heeft hoe (in welk patroon) houd ik me aanbevolen. Eerst maar eens een mooie achterkant stof gaan zoeken, misschien straks op de beurs in Rotterdam.

Hier zien jullie nog een foto van de achterkant, want die is eigenlijk ook heel mooi. Als jullie 'm in het echt willen zien moeten jullie wél komen quilten donderdag!

Groetjes Jeannekevrijdag 4 september 2009

Bloemetjes

Gisteren weer een gezellige Bee gehad. Zelf heb ik niet veel gequilt, maar kijk eens hoeveel hexa-bloemetjes Anske al heeft gemaakt! Ze wil er straks een oud Hollandse quilt van maken die staat in een boek van An Moonen, bloemetjes met telkens één licht hexagonnetje er tussenin. 

Ondertussen bakte ik een feta ciabatta en een boerenbrood met walnoten. Het was heel lekker, dit is wat ervan over is!

Voor de liefhebbers, hier zijn de recepten:

Feta ciabatta

- 500 gram ciabatta meel (Lidl)
- 125 gram Feta kaas
- olijfolie
- provencaalse kruiden
- braadslee van ± 25x30 cm

Doe het meel in een kom en voeg 275 ml water en drie eetlepels olijfolie toe. Kneden tot een deeg dat nét niet meer plakt (voeg evt. wat water of meel toe als het deeg te droog of nat is).
Laat het deeg een uurtje rusten onder plastic. Vet de braadslee in met wat olijfolie en druk de deegbal plat in de braadslee. Verkruimel de fetakaas over het deeg, en bestrooi met wat peper, zout en provencaalse kruiden. Laat alles nog een uurtje rijzen onder plastic.
Verwarm de oven voor op 220 g/C en bak de ciabatta in ±20 minuten onderin het midden van de oven.

Boerenbrood met walnoten

- 500 gram boerenbrood meel, Pain Paysan) (Lidl)
- 125 gram gepelde walnoten
- olijfolie
- bakblik voor brood

Doe het meel in een kom en voeg 275 ml water, één eetlepel olijfolie en de walnoten toe. Kneden tot een deeg dat nét niet meer plakt (voeg evt. wat water of meel toe als het deeg te droog of nat is).
Laat het deeg een uurtje rusten onder plastic. Vet de bakvorm in met wat olijfolie. Kneed het deeg nog één keer door, rol uit, vouw dubbel en leg het in de bakvorm. Laat alles nog een uurtje rijzen onder plastic.
Verwarm de oven voor op 220 g/C en bak het brood in ±50 minuten onderin het midden van de oven. Verlaag de laatste 20 min. de temperatuur naar 180 g/C.

Je kunt de twee broden ook heel goed gelijktijdig bakken.

Groetjes Jeanneke


dinsdag 1 september 2009

'Antieke' quilt
Mijn 'antieke' quilt is helemaal klaar! Jullie hebben 'm al in het echt gezien, maar hier ook nog wat foto's op ons Blog. 
Het was een hele leuke quilt om te maken, helemaal op de machine, en daardoor ook snel klaar. Ook heb in in de rand goed kunnen oefenen in quilten uit de vrije hand.

Groetjes en tot donderdag!

Jeanneke