zaterdag 14 april 2012

Dat is lang geleden...


... dat we hier zijn geweest, maar we zijn er nog, hoor! We hebben het alleen veel te druk met quilten, en veel van ons hebben nu een eigen blog, dus daar wordt vaker op gepost.

Alleen Anske krijgen we niet zo gek zover om te gaan bloggen... vind ze veel te eng want daar kan van alles mee mis gaan. Nee laat Anske maar lekker quilten, met de hand natuurlijk, ze werkt nu aan een serie poppenquiltjes die ze straks in hun chalet in Oisterwijk wil gaan ophangen.

Anske's kleine Tillie poppenquiltje

Trouwens Dorien is ook gestopt met haar blog. Wel jammer hoor, want er stonden zoveel leuke dingen op, en die kunnen we nu niet meer zien. Hopelijk begint ze snel met een nieuw blog, ondertussen blogt ze wel eens bij Quilt-it & Dotty.
Dorien is bezig met een nieuw quiltje 'Frederike', ze is pas vorige week dinsdag begonnen, en moeten jullie eens kijken, zóver is ze al. Nu weten wij dat Dorien vaak ook gewoon 's nachts quilt als ze niet kan slapen, maar dit lijkt erop dat ze heel wat nachten heeft doorgehaald. En tóch zag ze er fris en uitgeslapen uit, hoe doet ze dat toch? In elk geval word je quiltje prachtig Dorien!

Dorien 'Frederike' quilt

Merian werkte vandaag aan twee projecten, aan haar HexaBee quilt en aan de huisjes. Merian zit een beetje in een bouwcrisis, zoveel leuke andere dingen te doen, dus loopt een beetje achter op schema. Niet dat dat erg is, hoor, als je inspiratie krijgt voor iets anders moet je dat snel gaan doen.
Zo kreeg Merian een idee voor haar HexaBee quilt, een rand van Clamshells. Dus vandaag plakte ze een heleboel schelpjes rondom freezer paper ( helaas, hier hebben we geen foto van gemaakt, maar die leen ik even van Merians blog), en daarna werden er nog braaf een aantal huisjes gebouwd.

Merian's clamshells...
...en de huisjes van Merian

Christel heeft een 'oud' project weer opgepakt, haar jaren '30 Aunt Grace hexastar quiltje, gemaakt van héle kleine stukjes. Ze is hier ongeveer 2 jaar geleden aan begonnen en werkt er steeds met tussenpozen aan. Het gaat niet snel, maar het wordt ontzettend mooi. Kijk eens wat gezellig, al die sterren

Christel's hexasterren

En waar werkte ik aan? Ja, ik weet het, het wordt saai, maar inderdaad aan mijn huisjes. Maar ja, als aanstichtster van dat virus moet ik natuurlijk wél BIJ blijven (ha, ha, jullie willen niet weten hoe vaak ik dit hoor: 'Ben jij nog BIJ?') Ik probeer het, maar soms krijg ik ineens zin in iets nieuws.

- een grote quilt van kleine stukjes die ik maak op mijn kleine witje (jaaaaa, ik heb er één gevonden gekocht, een witte Featherweight!!!)
- een one patch quilt met de hand in paars en bruin (vind ik zó gaaf, one patch quilts!)
- een one patch quilt met de hand met ronde vormen (ik wacht nu op een mooie stof voor de rand)
- een nieuw poppenquiltje
- een nieuw babyquiltje

Mijn huisjes 6 rijen klaar (boven) samen met Merian's huisjes. Ik zei nog tegen haar: 'zullen we ze op elkaar leggen en hopen dat ze zich voortplanten?' Helaas, niet gelukt...

Ach ja, ik lees op verschillende blogs dat we allemaal te kampen hebben met hetzelfde probleem, TE WEINIG TIJD. Helaas heb ik mijn slaap hard nodig, dus 's nachts doorgaan zit er voor mij echt niet in...

Groetjes van ons allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Jeanneke,
  je hebt er een heel leuk verhaal van gemaakt.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om weer te zien waar jullie mee bezig zijn. Ik ben helemaal weg van de kleuren en het patroon van Ans. Jouw quiltje in Dorien haar handjes komt helemaal goed. De jaren 30 sterren van Christel zijn ook leuk. En jullie huizen volg ik op de voet. Super.
  Groetjes tot de volgende BEE

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welcome back. So glad to see what you are all creating. Lovely work from lovely women.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie dingetjes komen er hier weer voorbij, dit lijkt me een hele inspirerende club!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Que ótimo poder saber de vocês!Eu também coloquei meu condomínio juntos para procriação e nada...BEIJOS.

  BeantwoordenVerwijderen