dinsdag 19 mei 2009

Project Scrabbag

Zoals jullie weten heb ik laatst een aantal MODA Scrapbags gekocht, waaronder deze.

Een hele rol met op elkaar afgestemde stoffen. Ik had geluk met deze, het was een grote rol, met brede stroken van exact 9.5 cm breed. En er zaten geen zelfkanten aan.

Zonde om zomaar te verknippen, hier kan ik een mooie quilt uit maken. Hier zien jullie een foto van de bovenkant, toen het nog een rol was.

En hier zien jullie de rol uitgerold. Zonde om dit zomaar te verknippen tot scraps, dacht ik, dus begon ik uit alle stroken vierkantjes van 9.5 x 9.5 cm te snijden. Zo had ik al snel een hele stapel, wel 360 lapjes! Na een paar weken denken, en geïnspireerd door het boek van An Moonen, wist ik wat ik ervan ging maken, een 'Broken Dishes' oftewel zandlopertjes zoals Anske ze altijd noemt. Dus alle lapjes op licht en donker gesorteerd, en ...

... diagonaal doormidden snijden, licht tegen donker aan elkaar stikken. Daarna de andere helft van het blok eraan stikken. Ik moest nog wel wat lichte lapjes bijsnijden van stof uit mijn voorraad, want ik had meer donkere dan lichte stofjes. Uiteindelijk maakte ik de afgelopen dagen 205 blokken in totaal. Nu liggen alle blokken op de vloer in de kamer, hier zien jullie het resultaat.

Nu zit ik alleen nog te twijfelen of ik 'm zo laat, rechthoekig 12 rijen bij 17 rijen, hij wordt dan 132 x 187 cm. Of ik maak 'm vierkant, 14 rijen bij 14 rijen, dan wordt hij 155 x155 cm. wat vinden jullie?

Groetjes Jeanneke

5 opmerkingen:

 1. Geweldig Jeanneke, en wat heb je toch weer hard gewerkt. Ik vind de quilt heel mooi. Rechthoekig of vierkant? Geen idee, allebei mooi. Groetjes Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! This is awesome! What a great job and what a great idea:) Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeanneke,wat is hij mooi ik sluit me bij de vorige spreekster aan,rechthoekig spreekt mij het meeste aan.Ga je er ook nog een rand om zetten?
  Veel groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi jeanneke
  wat is hij mooi geworden en wat heb je hard gewerkt
  ik zou hem zo houden en een rand eromheen?
  groetjes merian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooi Jeanneke en prachtige kleuren. Ik zou voor rechthoekig gaan.
  Groetjes Christel.

  BeantwoordenVerwijderen