dinsdag 25 augustus 2009

Weer terug en helemaal niet gequilt!


Hallo Hexjes,

ik ben weer terug van twee weken Paxos (Loggos), ons favoriete Griekse eiland in de Ionische zee, vlak onder Corfu. Twee weken genikst, en bewust geen quiltwerkje meegenomen om mijn 'stramme' handen wat rust te gunnen.Beetje zwemmen, vissen, terrasje zitten en bootje varen, heerlijk! Hier zien jullie mij uitkijken over de Ionische zee, op de achtergrond zien jullie het Griekse vasteland.


Natuurlijk mochten mijn patchwork hoedjes ook mee, hier zien jullie mijn hoedje gemaakt van Japanse stofjes...


... en mijn groene 'scraphoed' hangt aan de bel van de kerkklok van Loggos.


Deze twee Griekse modellen showen jullie model 'Marmari' (links) en 'Red Scraphat' (rechts).


Natuurlijk konden we het niet laten tóch wat creatiefs te doen tijdens onze vakantie. Deze stenen die we vonden op het strand hebben we ingekleurd met kleurpotlood, en daarna voorzien van een laagje vernis. Al snel hadden we een hele familie uil.


Dit vonden we de mooiste, die krijgt thuis een ereplaatsje in het vitrinekastje.

We zoeken altijd bewust een rustige bestemming uit voor onze vakantie. Een eiland waar geen vliegveld is, en waar weinig toeristen komen. De laatste avond brachten we door op Corfu (druk!!!!), en wat zag ik daar? Een heleboel monsters, of 'terra's zoals ze ze in Griekenland noemen.
 
Ook vond ik een mandje met houten vingerhoedjes. De donkere zijn gemaakt van olijvenhout. Ze zaten alleen zo onhandig dat ik er geen gekocht heb...


Deze kleurrijke Griekse pantoffels vond ik ook heel leuk!

Nou, nu weer over naar de realiteit, de wasmachine draait alweer op volle toeren...

Groetjes en tot snel!

Jeanneke

1 opmerking:

  1. Heerlijke foto's zo uit Griekenland! Ik ben erg benieuwd naar die "terra's" en ben al aan het googlen geslagen...maar dat werkt nog niet... Weet je misschien nog hoe je het schrijft op z'n Grieks? Τηρρα of Τερρα of is het altijd meervoud of...

    groet,
    Erica

    BeantwoordenVerwijderen