vrijdag 4 september 2009

Bloemetjes

Gisteren weer een gezellige Bee gehad. Zelf heb ik niet veel gequilt, maar kijk eens hoeveel hexa-bloemetjes Anske al heeft gemaakt! Ze wil er straks een oud Hollandse quilt van maken die staat in een boek van An Moonen, bloemetjes met telkens één licht hexagonnetje er tussenin. 

Ondertussen bakte ik een feta ciabatta en een boerenbrood met walnoten. Het was heel lekker, dit is wat ervan over is!

Voor de liefhebbers, hier zijn de recepten:

Feta ciabatta

- 500 gram ciabatta meel (Lidl)
- 125 gram Feta kaas
- olijfolie
- provencaalse kruiden
- braadslee van ± 25x30 cm

Doe het meel in een kom en voeg 275 ml water en drie eetlepels olijfolie toe. Kneden tot een deeg dat nét niet meer plakt (voeg evt. wat water of meel toe als het deeg te droog of nat is).
Laat het deeg een uurtje rusten onder plastic. Vet de braadslee in met wat olijfolie en druk de deegbal plat in de braadslee. Verkruimel de fetakaas over het deeg, en bestrooi met wat peper, zout en provencaalse kruiden. Laat alles nog een uurtje rijzen onder plastic.
Verwarm de oven voor op 220 g/C en bak de ciabatta in ±20 minuten onderin het midden van de oven.

Boerenbrood met walnoten

- 500 gram boerenbrood meel, Pain Paysan) (Lidl)
- 125 gram gepelde walnoten
- olijfolie
- bakblik voor brood

Doe het meel in een kom en voeg 275 ml water, één eetlepel olijfolie en de walnoten toe. Kneden tot een deeg dat nét niet meer plakt (voeg evt. wat water of meel toe als het deeg te droog of nat is).
Laat het deeg een uurtje rusten onder plastic. Vet de bakvorm in met wat olijfolie. Kneed het deeg nog één keer door, rol uit, vouw dubbel en leg het in de bakvorm. Laat alles nog een uurtje rijzen onder plastic.
Verwarm de oven voor op 220 g/C en bak het brood in ±50 minuten onderin het midden van de oven. Verlaag de laatste 20 min. de temperatuur naar 180 g/C.

Je kunt de twee broden ook heel goed gelijktijdig bakken.

Groetjes Jeanneke


3 opmerkingen:

  1. Hoi Jeanneke,
    leuk dat je de recepten erbij hebt gezet.
    groetjes Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan niet anders zeggen dan dat het overheerlijk was. Groetjes Dorien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was smullen bij Jeanneke,ik ga de recepten zeker uitproberen.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen