zaterdag 6 februari 2010

Hard gewerkt

De afgelopen twee weken hebben we allemaal hard gewerkt aan onze HexaBee Quilt. Sommigen van ons liggen helemaal op schema, en kunnen deze week al starten met de volgende rand, de hexagonnetjes!

Dorien heeft haar middenblok klaar, maar helaas hebben we hiervan geen foto, dus dat blijft voor jullie nog een verrassing. Het wordt heel apart en origineel. Op het moment is ze bezig met het randje dat om haar middenblok komt, gemaakt van hele kleine driehoekjes!


Anske heeft op vakantie lekker door kunnen werken, en heeft haar sterrenrand helemaal klaar en aan elkaar gezet. Het middenblok wordt nog verder opgevuld, we zien al wel dat er twee leuke duifjes zijn bijgekomen!


Mirian heeft de gave om zich niet af te laten leiden door al het moois wat ze om zich heen ziet, en houdt zich heel consequent aan haar 'eigen' kleuren roze-creme-bruin (en olijfgroen, maar niet in deze quilt). Ik vind dat zo knap! Ze maakt de mooiste quilts die allemaal perfect in haar interieur passen. Zo ook deze weer, en ze is pas twee jaar bezig met quilten!!!


Lia houdt het spannend, ook voor ons. Ze gaat haar quilt maken van jaren 30 repro stofjes, en is al aardig op weg met de sterren. Over het middenblok doet ze heel geheimzinnig... Ze liet ons het mooie zelfgemaakte geruite biasbandje zien, en zei toen: 'Dames, dit wordt mijn middenblok'. Dus, raden maar.


Jeanneke heeft alle sterren klaar, gemaakt van allemaal verschillende Japanse stofjes. Onder de boom zien jullie nog steeds niets... er zouden eigenlijk twee vogeltjes onder komen, maar de plannen zijn gewijzigd. Waarschijnlijk gaat het een Sunbonnet Sue worden, alhoewel het zo ook wel leuk is met die twee kleine huisjes in de achtergrondstof.

Christel was deze week niet op de Bee, dus ik heb geen foto van haar quilt. Misschien dat je zelf je foto kunt toevoegen, Christel?
Tot volgende keer, dan krijgen jullie een heleboel hexagonnen te zien!

Jeanneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten