zondag 30 mei 2010

HexaBee Quilt update mei

Hallo lieve lezers van ons Blog,

het is alweer een hele tijd geleden dat we jullie onze vorderingen aan de HexaBee quilt hebben laten zien. Niet dat we hebben stil gezeten, hoor! Maar de rand die we de afgelopen maanden hebben gemaakt nam nogal wat tijd in beslag.

Niet voor Anske, die had haar hexagon randen in een mum van tijd klaar. Maar hexagonnen maken is dan ook haar meest favoriete patchwork werkje. Ze is nu bezig met de hoekblokken, daar zijn al huisjes op geappliceerd, en daar komt nog wat meer bij.
Anske gebruikt voor de quilt een vast aantal stoffen in herfstkleuren, die ze laat terugkomen in alle blokken en randen. Voor de tussenbiezen gebruikt ze een hele mooie stof van Jo Morton.

Christel is zoals jullie weten ook al heel ver met haar quilt, helemaal gemaakt van Japanse stoffen. De hexagonranden zijn bijna klaar, nog eentje bovenaan, maar daar zijn alweer wat hexagon bloemen voor gemaakt. Christel is ook al bezig geweest met de hoekblokken...

... prachtig gewoon! Wat werken die Japanse stoffen toch geweldig mooi. Ze wil elk hoekblok anders gaan maken, wel steeds een bloem/plant. De voorbeelden van de applicatieblokken komen uit een boek van Yoko Saito.

Hier zien jullie de quilt van Lia gemaakt met jaren 30 stofjes. Het middenblok past mooi bij het geheel, volgens mij hebben jullie dit nog niet gezien, toch? Ze is nu bezig met de hexagonranden, allemaal hexagonnetjes in kleur door elkaar. Lia gaat geen hoekblokken maken maar laat de rand met hexagonnen gewoon doorlopen. Ha, ha, nóg meer hexagonnetje maken dus!

Merian is ook al aardig op weg, alleen is er iets ergs gebeurd! Ze is één randstuk kwijt!!!! Kan het nergens meer vinden. Eigenlijk is ze dus verder dan op deze foto te zien is...
Merian maakt de randen anders dan wij. Ze heeft moeite met hexagonnen d.m.v. kartonnetjes aan elkaar te zetten. Dus is er speciaal voor haar een andere rand getekend die ze gewoon aan elkaar kan patchen zonder kartonnetjes.
Hopelijk vind je snel je rand terug, Merian. Heb je al een kaarsje opgestoken voor de heilige Antonius???

Hier zien jullie de quilt van Dorien. De foto heb ik geleend van haar Shirley, hopelijk vindt ze dat niet erg. Dorien maakt haar quilt van Japanse stoffen gecombineerd met wolletjes.

Ze heeft nu al haar hexagonbloemen klaar, nu nog alles aan elkaar zetten. Dorien gaat ook een aaneengesloten rand met hexagonnen maken, zonder hoekblokken. Kijk maar eens wat een kleurrijk geheel het wordt, echt weer een Dorien quilt!

En tot slot de quilt van Jeanneke. Na een quiltdip (zoveel hexagonnen, zucht..) heeft ze de draad weer opgepakt en al haar hexagon randen afgemaakt. Nu nog het middenblok verder afmaken, de sterren aan elkaar zetten, een biesje tussenvoegen, kortom nog genoeg te doen!

Iedere bloem is gemaakt van een ander Japans stofje!

In Juni gaan we verder met de volgende rand. Die gaan we waarschijnlijk anders maken dan op het oorspronkelijke patroon te zien is, dus dames, a.s. donderdag overleggen we even hierover.
Christel gaat haar quilt niet groter maken dan nu omdat ze 'm aan de muur wil hangen, en hij anders te groot gaat worden.

Groetjes van ons allemaal!

Anske, Christel, Lia, Merian, Dorien en Jeanneke

5 opmerkingen:

 1. Wauw dames, wat worden ze allemaal schitterend!! Ook leuk om te zien dat ze allemaal zo verschillend worden met een andere stofkeuze!Succes met de volgende rand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo
  jullie hexabee quilt is geweldig mooi. Een vraagje kan je dit pratroon bij jullie verkrijgen ( kopen) of waar kan je die in terug vinden.
  groetjes carine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat je hier een mooie quilts zien.
  Ik ben vooral weg van de bloemenmand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I think your work is very amazing! You are very talented!!! I am putting you on my blog list so that I can see when you post a new writing!!! HUGS! XO

  BeantwoordenVerwijderen