donderdag 26 mei 2011

Lekker gequilt

Vandaag was het weer onze twee wekelijkse Bee, dit keer bij mij thuis. En omdat ik een nieuwe camera voor mijn verjaardag heb gekregen, heb ik voor jullie even een reportage gemaakt. Hier zitten we gezellig aan de keukentafel.

Anske was bezig met de bies rond haar quilt om te zomen. Is het geen prachtige quilt die ze gemaakt heeft? Helemaal van Japanse stoffen, gewoon alle kleuren door elkaar, geweven en printjes. Ze heeft 'm machinaal laten doorquilten bij Elly Prins, die heeft een veren motief in elk 'zoutje' gequilt.

Hier zien jullie de quilt helemaal, hij is ongeveer 120 x 120 cm.

Merian was bezig met haar Farmer's Wife quilt. Ze gaat de quilt niet exact maken zoals in het boek, maar maakt alleen de blokken die ze leuk vindt. Alles in de kleuren oud roze en wit/creme.

Christel is nét begonnen aan een nieuw quiltje, een hexagon poppenquiltje uit het laatste boek van Kathleen Tracy. Ze wilde graag een klein projectje voor tussendoor. Ook bracht ze de top van haar mandjesquilt mee.

Christel heeft er een kleinere quilt van gemaakt, omdat ze niet zóveel mandjes wilde maken... Leuk, he, met die 'lege' vlakken ertussen? Deze versie van de mandjesquilt heb ik nog niet gezien.

Dorien toverde vandaag drie(!) projecten uit haar tas, twee hexagonquilten en een Dresden Plate quiltje. Ze wisselt graag af, en werkt altijd aan verschillende projecten tegelijk.

Ikzelf was heel braaf aan mijn mandjes bezig, op de foto zien jullie nummertje 211. Ik heb het plan opgevat om mijn quilt 'Quilt as you go' aan elkaar te gaan zetten. Dus binnenkort start ik met de eerste mandjes aan elkaar te gaan zetten.

Groetjes Jeanneke

3 opmerkingen:

 1. Nou meisjes, het fototoestel is in ieder geval goedgekeurd, jullie staan er allemaal stralend op. En wat maken jullie weer leuke quiltjes. Groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie projecten allemaal!
  En ook mooi vastgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke verslag Jeanneke, kleine correctie, ahum, het worden geen hexagonquilten maar hexagonquiltjes. Ik vond het ook heel gezellig, vooral onze photoshoots. Tot morgen.............. Groetjes Dorien

  BeantwoordenVerwijderen