zaterdag 14 mei 2011

Op pad


Gisteren zijn Merian en ik gezellig een dagje op pad geweest om een aantal quiltwinkels te bezoeken in en rondom Den Haag.

Na een toeristische autorit, dwars door Den Haag (afslagje gemist :)) kwamen we aan bij ons eerste adres: The Stitch Cottage. We waren hier nog nooit geweest, maar kenden Sandra al wel van diverse quilt beurzen.

De winkel heeft een warme gezellige inrichting, veel keuze in verschillende typen stoffen. Na een kopje thee gingen wij op zoek naar leuke lapjes. Wat ik leuk vond was, dat er veel reproduktiestoffen uit 'oude' series tussen de stoffen zaten. Ook waren er diverse stoffen afgeprijst, en dit waren écht geen lelijke stoffen! Ideaal als je op zoek bent naar een mooie stof voor een achterkant van je quilt.

Merian moest vandaag voor fotomodel spelen, ha, ha. Meestal neemt zij haar camera mee, en ben ik aan de beurt, maar nu waren de rollen omgedraaid.

Deze stofjes heb ik gekocht. Een aantal 'oude' repro stoffen uit de serie 'Victoria' van Windham, ik was er al heel lang naar op zoek. Ik heb de toile stof uit dezelfde serie, en wil er nog ooit een quilt van maken. De kleur rood/roze die in de stoffen zit is érg moeilijk te vinden, dus ik was erg blij met mij buit.
Ook de twee rolletjes stof zullen goed van pas komen als achtergrondstofjes in mijn mandjes quilt. En het zwart/rode lapje is bedoeld voor een antiek quilt die ik ooit wil gaan maken.

Aangekomen bij ons volgende adres: Het Quilterpalet. Zij zijn pas geleden verhuisd naar een groter pand, en dat moesten we natuurlijk ook eens gaan bekijken!

Wow, wat een ruimte, en wat veel stoffen! Alhoewel ik Evy alweer stiekum hoorde zeggen dat de rekken te klein waren... De winkel biedt een mooie keus in diverse stoffen, waaronder een mooie collectie Japanse stoffen. Hiervan zijn Fat Eights te koop, ideaal, want vaak heb je niet zo'n grote stukken nodig. Ook viel me op dat ze sinds de verhuizing de collectie reproduktie stoffen flink uitgebreid hebben. Dat vond ik natuurlijk wel leuk :)

Merian dook meteen in de bakken met roze en bruin, haar favoriete kleuren. Trouwens op de voorgrond zien jullie een knal rode quilt fiets. Deze fiets is te winnen, klik hier: wedstrijd Quilterspalet.

Dit was wat ik kocht voor mijn antieke quilt, mooie reprolapjes in zwart/rood/ creme.

Na een snelle lunch op weg naar adres drie: De Quilthoeve. Dit is een nieuwe quiltwinkel die pas nét open is. Merian kijkt hier verwonderd naar de quilt die over het hek hangt, zijn Wendy en Ingrid dan niet bang dat die gestolen wordt?

De winkel is gevestigd in een echte hoeve, keigezellig! Ook helemaal Merian's stijl, met veel brocante op een gezellige binnenplaats.

Binnen was alles spik en span, nog nooit zagen we zo'n opgeruimde quiltwinkel! Alhoewel de eigenaresse vond dat het een rommeltje was na een aantal zeer drukke openingsdagen. Merian kon hier haar hart ophalen, hier is heel veel van haar keuze te koop, veel romantische stoffen in veelal zachte kleuren. Ook leuke hebbedingetjes, en een zeer grote collectie garens, zelfs het YLI Zijdegaren dat op het moment overal uitverkocht is (hoe zou dat toch komen?) was hier te koop!

Ik vond een aantal mooie toile stoffen die ik nog nergens anders gezien heb, die kon ik dus echt niet laten liggen, toch? Meteen maar alle vier de kleuren gekocht, voor bij mijn verzameling toile stoffen die ik vaak als achterkantje van kleine quiltjes gebruik (dan zie je de afbeelding op de stof zo goed...)
Ook nog twee roze/rode repro stofjes, en een OERLELIJKE gele repro stof. Waarom dan toch zo'n OERLELIJK stofje kopen? Tja, dat zien jullie nog wel eens.

Groetjes en prettig weekend! Trouwens, jullie moeten niet denken dat ik de loterij gewonnen heb omdat ik zóveel gekocht heb :) Maar m'n verjaardagsgeld is nu wél op :(

Jeanneke en Merian

2 opmerkingen:

  1. Al was het maar kort - ik moest snel weg vanwege zoonlief- ik vond het gezellig jullie even in de winkel te zien. Dat was zo te zien een gezellige dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was een leuk uitstapje. Je hebt mooie lapjes gekocht:)
    Christel.

    BeantwoordenVerwijderen