dinsdag 6 oktober 2009

Stout Hexje...

Zoals jullie weten hebben we sinds vorige week 'gezinsuitbreiding' gekregen in de vorm van dit leuke zelfgemaakte Hexje. Haar jurkje is gemaakt van allemaal kleine hexagonnetjes van reproduktiestofjes. En onder haar jurk draagt ze een pofbroek van broderiestof van Lecien. Ze is heel lief, maar wel érg ondeugend!

Vanmorgen stond ik op en lag ze niet in haar bedje... was ze toch vannacht bovenop de staande klok geklommen...

... en net kwam ik thuis en hing madam te slingeren aan de lamp!
Ik heb haar daarom maar Pippi genoemd, met haar oranje vlechten en veel te grote schoenen lijkt ze ook wel een beetje op haar, niet?

Ze is natuurlijk hevig verontwaardigd dat haar schommelbed nog niet klaar is.
Dit bedje vond ik op de rommelmarkt en was eerst onooglijk lelijk, jeweetwel geverfd met van die oranje plakkerige beits. Dus heb ik het geschuurd, en gelakt met een oud Hollands blauw kleurtje. Toen wat 'door' geschuurd voor een versleten look, en voila een nieuw oud bedje.
Het matrasje is al opnieuw bekleed met zelf geverfde stof (daarover later meer), maar een quiltje is nog in de maak.

Gisteren heb ik hiervoor mijn Moda American Jane Recess Jellyroll aangebroken. Ik heb van elke strook een dubbel vierkantje van 2,5 x 2,5 inch afgesneden, en heb toen de rol zo goed en kwaad als het kon weer opgerold. Van een hele fijne ongebleekte katoen met structuurwerkje erin sneed ik ook enkele repen van 2,5 inch.

Hiervan maakte ik op de machine een 'top in een dag' van ongeveer 35 x 35 cm, hier zien jullie de achterkant. Ha, ha, de voorkant zien jullie op de volgende Bee, we moeten het natuurlijk wél spannend houden!

Pippi moet ondertussen voor straf op haar stoel blijven zitten, heel misschien ga ik dan straks wel verder met het sandwichen en quilten.

Heel veel groetjes en Dorien, blij dat je weer veilig thuis bent!

Jeanneke

4 opmerkingen:

 1. Ooh, Wat is die Pippi leuk. Heel mooi aangekleed.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met PIPPI,ik had haar al gezien maar helemaal af is ze super,zet je haar wel in een veilgheidsriempje als ze mee mag naar de poppenquiltjesclub?EEn beetje lastig zo'n springerig kind in de auto.Veel plezier morgen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze is erg mooi en ontdeugend.
  Heb jij haar die streken geleerd ;)?
  groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, Christel,
  ik denk dat ze die streken van Anske heeft geleerd, vorige week donderdag... maar vanmorgen is ze heel braaf geweest bij Dorry op de poppenbee.

  BeantwoordenVerwijderen