donderdag 15 oktober 2009

Vandaag was de bee bij mij en het was heel gezellig. Hieronder kun je zien waar iedereen mee bezig is. Volgende week kan dat weer helemaal anders zijn want iedereen is met diverse projekten bezig. Sommigen met wel 7 (Lia en ik). Dat valt nog mee, ik heb weleens iemand horen zeggen dat ze 36 onafgewerkte tops had liggen.

Christel maakt timbaaltjes. Ze worden gemaakt op de Engelse Paper Piecing manier. Ze heeft er een dun sneetje peperkoek bij gekregen want ze doet aan de lijn en de kilo´s vliegen er af.
Anske is met deze prachtige Japanse quilt bezig. We vinden hem allemaal schitterend. Ze laat hem pas helemaal zien als de quilt af is. Ze heeft vanmorgen even bij moeten komen want de reis hier naar toe was vanwege de omleiding niet goed verlopen.
Merian is met een kerstquilt bezig. Ze quilt nog niet zo lang en heeft heel veel geleerd in korte tijd. Ze krijgt van ons allemaal les en dat is soms heel verwarrend voor haar omdat we soms allemaal door elkaar beppen.
Deze mooie Dresden Plate is van Lia. Hij staat in het boek Material Obsession 1. De bloemen zijn heel groot en het is een fleurig geheel. Ze gaat de bloemen applikeren op wit stof met een paars stipje.
Jeanneke is aan een priegelwerkje begonnen. Ze gaat heeeeeel veeeeeeeeeeel kleine sterretjes maken. Het wordt een quilt uit het boek van An Moonen. Ze heeft al een man (vrouw) aangestoken, misschien volgende er mee. Jeanneke is onze patronenmaakster, ze is er keigoed in.
En dan mijn werk, ik ben bezig met een ronde van Guutes Antieke quil

Groetjes Dorien

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal erg leuk uit dames!!!
  Fijne zondag Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Dorien leuke foto's en een gezellig verhaaltje.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via Merian op deze site terechtgekomen...oh...wat een mooie dingen maken jullie!
  Ik ga slapen met een hoofd vol inspiratie....
  wat kan quilten je gedachten toch mooi ombuigen....
  Ik quilt al enkele jaren, ben `streng` opgeleid bij Margriet Kloppers van the Windmill in Spang-Capelle, heb bij en van haar heel veel geleerd.
  Momenteel selfsupporting, heb een grote quiltdeken onder handen met in het midden een Frederika hexagon...nog lang niet af...

  Welterusten en veel succes met jullie hobby
  Renske Timmers

  BeantwoordenVerwijderen