zaterdag 24 oktober 2009

Sterren...


... voor m'n ogen...

Ben érg benieuwd hoe ver jullie al zijn, ben je al begonnen Anske? Zal vast wel. Als jullie willen lezen hoe ver ik al ben kijk dan HIER.

Prettig weekend!

Jeanneke

vrijdag 23 oktober 2009

Regiodag


Ans en ik vertrokken Donderdag naar de Regiodag in Oisterwijk. De dag begon met een lekker kopje koffie met een soesje. Daarna kregen we een lezing van Ria van Els-Dubelaar over traditioneel en modern quilten, over hoe dat ook naast elkaar kan bestaan. Zij liet aan de hand van een powerpoint-presentatie zien hoe ze zelf werkt en ook hoe andere moderne en traditionele quilters dat doen.

TOEN was het tijd voor de BEROEMDE lunch, jullie zien het op de foto. Daarna werd iedereen aan het werk gezet, dat is weer te zien op de andere foto. Deze keer was het werkje een muis als speldenkussen, ik had dezelfde muis al eens gemaakt, dus gingen Ans en ik verder met onze Hexagonnetjes.

Toen de show en tell altijd heel leuk om te zien wat iedereen zo doet op quiltgebied, deze keer waren er veel quilters die hun werk showden. Ans showde haar prachtige huisjesquilt en haar wollenvogeltjesquilt en ik mijn tas gemaakt van wolletjes. Hiervan laat ik snel een foto zien.

Het was een gezellige dag en we hebben weer veel bekenden gezien.

Groetjes Lia

donderdag 22 oktober 2009

Handwerkbeurs Ahoy 2

Het was inderdaad een erg gezellige dag op de beurs. We hadden er erg lang naar uitgekeken en nu was het eindelijk zover.
Deze prent heb ik bij Mijn pakkie an gekocht. Ik was er al lang naar op zoek.

Hier de rest van mijn aankopen.Jeanneke kon zelfs in de auto het handwerken niet laten.


Ik kijk al uit naar volgend jaar!

Groetjes Christel

woensdag 21 oktober 2009

Handwerkbeurs Ahoy Rotterdam

Wat was het toch gezellig, afgelopen vrijdag op de handwerkbeurs in Rotterdam. We waren al vroeg vertrokken (08.00 uur!) met vijf dames in de auto. Dorien was al eerder op weg, ze stond die dag bij Dorry in haar kraampje.

Voorzichtig een foto gemaakt van de stand van Petra Prins, oeps, toch betrapt!

De stand van Eusjewel was vond ik de allermooiste!

Moe maar voldaan 's avonds terug naar Tilburg waar we nog gezellig met z'n allen hebben gegeten bij de Sinjoor. Alle diëten werden voor even vergeten...

Dit zijn de dingen die ik heb gekocht. Jullie zien dat ik érg van oud blauw houd, en dat ik mijn voorraad YLI quiltgaren heb aangevuld. Verder mooie knoopjes van de Knopendoos, en dierenknoopjes van De Handwerksite.

Groetjes Jeanneke

donderdag 15 oktober 2009

Vandaag was de bee bij mij en het was heel gezellig. Hieronder kun je zien waar iedereen mee bezig is. Volgende week kan dat weer helemaal anders zijn want iedereen is met diverse projekten bezig. Sommigen met wel 7 (Lia en ik). Dat valt nog mee, ik heb weleens iemand horen zeggen dat ze 36 onafgewerkte tops had liggen.

Christel maakt timbaaltjes. Ze worden gemaakt op de Engelse Paper Piecing manier. Ze heeft er een dun sneetje peperkoek bij gekregen want ze doet aan de lijn en de kilo´s vliegen er af.
Anske is met deze prachtige Japanse quilt bezig. We vinden hem allemaal schitterend. Ze laat hem pas helemaal zien als de quilt af is. Ze heeft vanmorgen even bij moeten komen want de reis hier naar toe was vanwege de omleiding niet goed verlopen.
Merian is met een kerstquilt bezig. Ze quilt nog niet zo lang en heeft heel veel geleerd in korte tijd. Ze krijgt van ons allemaal les en dat is soms heel verwarrend voor haar omdat we soms allemaal door elkaar beppen.
Deze mooie Dresden Plate is van Lia. Hij staat in het boek Material Obsession 1. De bloemen zijn heel groot en het is een fleurig geheel. Ze gaat de bloemen applikeren op wit stof met een paars stipje.
Jeanneke is aan een priegelwerkje begonnen. Ze gaat heeeeeel veeeeeeeeeeel kleine sterretjes maken. Het wordt een quilt uit het boek van An Moonen. Ze heeft al een man (vrouw) aangestoken, misschien volgende er mee. Jeanneke is onze patronenmaakster, ze is er keigoed in.
En dan mijn werk, ik ben bezig met een ronde van Guutes Antieke quil

Groetjes Dorien

maandag 12 oktober 2009

Hier zijn foto's van onze reis naar Bali. We hadden een scooter gehuurd, zo kun je de omgeving het beste verkennen. Ik bij Hans achterop, in het begin heel eng, maar na een paar ritjes scheurden we door het dorp en was het net of we weer 18 waren.
Er wordt door de vrouwen veel tijd door gebracht met offertjes maken.
Dit was een van onze huisdieren, een GEKKO
Op Bali zijn heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeel tempels. Elke gemeenschap heeft er minstens 3 en iedere gezin heeft zijn eigen huistempeltje waar iedere dag geofferd wordt. Wij hebben een paar van de 10 grote moedertempels bezocht, en daar mag je zomaar niet in, lees het bord maar eens. Kleurige foto's
Bijna iedere dag heb ik 2 sterretjes gemaakt. Een 's morgens vroeg en een na het avondeten.
Naaiatelier in het dorp
Deze doeken hingen tussen de sawa's
Voor meer foto's kun je op mijn blog kijken.
Groetjes Dorien

zondag 11 oktober 2009

Wie doet er mee?Wat een rotweer vandaag, niet? Echt weer om lekker op de bank te zitten en te kijken in al je quilt boeken op zoek naar ideeën voor nieuwe projecten. Zo ben ik al heel lang helemaal gek van een quiltje dat staat in het nieuwste boek van An Moonen. Een kinderdekentje gemaakt van hele kleine stukjes, met een hele mooie voorkant én ook nog een mooie achterkant. De blokken met achtpuntige sterren zijn maar 65 mm groot, echt priegelwerk dus. Maar met behulp van kartonnetjes best te maken, denk ik.

Helaas mag ik geen foto van het quiltje plaatsen, i.v.m. copyright, maar ik heb al wel een blokje gemaakt.

Dus... wie doet er mee? Een projectje erbij kan altijd toch wel, niet?

Groetjes Jeanneke

p.s. echt iets voor jou hoor, Christel, met die kleine stukjes...


dinsdag 6 oktober 2009

Stout Hexje...

Zoals jullie weten hebben we sinds vorige week 'gezinsuitbreiding' gekregen in de vorm van dit leuke zelfgemaakte Hexje. Haar jurkje is gemaakt van allemaal kleine hexagonnetjes van reproduktiestofjes. En onder haar jurk draagt ze een pofbroek van broderiestof van Lecien. Ze is heel lief, maar wel érg ondeugend!

Vanmorgen stond ik op en lag ze niet in haar bedje... was ze toch vannacht bovenop de staande klok geklommen...

... en net kwam ik thuis en hing madam te slingeren aan de lamp!
Ik heb haar daarom maar Pippi genoemd, met haar oranje vlechten en veel te grote schoenen lijkt ze ook wel een beetje op haar, niet?

Ze is natuurlijk hevig verontwaardigd dat haar schommelbed nog niet klaar is.
Dit bedje vond ik op de rommelmarkt en was eerst onooglijk lelijk, jeweetwel geverfd met van die oranje plakkerige beits. Dus heb ik het geschuurd, en gelakt met een oud Hollands blauw kleurtje. Toen wat 'door' geschuurd voor een versleten look, en voila een nieuw oud bedje.
Het matrasje is al opnieuw bekleed met zelf geverfde stof (daarover later meer), maar een quiltje is nog in de maak.

Gisteren heb ik hiervoor mijn Moda American Jane Recess Jellyroll aangebroken. Ik heb van elke strook een dubbel vierkantje van 2,5 x 2,5 inch afgesneden, en heb toen de rol zo goed en kwaad als het kon weer opgerold. Van een hele fijne ongebleekte katoen met structuurwerkje erin sneed ik ook enkele repen van 2,5 inch.

Hiervan maakte ik op de machine een 'top in een dag' van ongeveer 35 x 35 cm, hier zien jullie de achterkant. Ha, ha, de voorkant zien jullie op de volgende Bee, we moeten het natuurlijk wél spannend houden!

Pippi moet ondertussen voor straf op haar stoel blijven zitten, heel misschien ga ik dan straks wel verder met het sandwichen en quilten.

Heel veel groetjes en Dorien, blij dat je weer veilig thuis bent!

Jeanneke