zondag 12 september 2010

Anske's Hexagonquilt


Al heel lang is Anske bezig met het maken van piepkleine hexagonnetjes, de zijkanten zijn ongeveer een centimeter groot. Ze maakt van alle hexagonnetjes zeven dezelfde, die ze daarna aan elkaar naait tot bloemetjes. De bloemetjes bewaart ze in grappige mandjes. Steeds als ze tussendoor niets te doen heeft grijpt ze naar haar hexagonnetjes, je kunt ze immers overal mee naartoe nemen.


Toen ze vond dat ze voldoende bloemetjes had gemaakt kwam de moeilijke vraag: Wat nu? Eerst wilde ze de hexagonbloemetjes omlijsten met een cremekleurig effen stofje, maar dit werd haar te flets. Nee, het moest zwart worden! Dus naaide ze aan elke bloem twee zwarte hexagonnetjes, en naaide daarna de bloemen aan elkaar tot rijen.


Toen ze alle rijen aan elkaar had gezet was het al een mooi geheel. Maar Anske wilde graag een rand rond haar quilt. Dus een paar weken geleden toog Anske op weg naar de winkel van Petra Prins om een mooie randstof bij haar quilt te zoeken. Ik was in de buurt op vakantie en was er ook die dag, dus zochten we samen een mooie stof uit.
Het was die dag Open Dag bij Petra, en er was ook een tentoonstelling van hexagonquilts, daar gingen we natuurlijk ook kijken. En kijk is wie daar ook was, Mary Koval! Ze vond de quilt van Anske gewéldig. Echt leuk om haar eens te spreken. (...en zie je nou wel, Anske, dat ze écht kleiner is dan jou!)


En dit is de quilt (top) geworden! Heel gedurft vind ik, maar de rand past prachtig bij alle kleurtjes van de hexagonbloemen. Anske laat binnenkort haar quilt doorquilten door Elly Prins omdat ze zelf moeite heeft met doorquilten met de hand.

Groetjes van Anske en Jeanneke

5 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik ook aan de hele kleine hexies bezig dus weet wat voor klus het is meiden...maar deze quilttop is hartstikke mooi...wat een aparte en gewaagde rand zeg...supermooi is het geheel geworden...ben benieuwd hoe hij is als hij doorgequild is..laat je hem dan nog een keertje zien?
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WHOW !!!!!!...wat is dit ontzettend mooi!!!
  ik heb het niet gezien..maar wel gehoord dat je er was geweest..( dat ze dan niet even roepen!!!!..:0((..)
  Echt ik vind hem helemaal SUPER!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, Wat een prachtige quilt is het geworden.
  Het grappige is, dat ik tijdens het uitzoeken van de borderrand voor de hexagonquilt, ook in de winkel aanwezig was. Ik vond het toen al zo'n prachtige quilt om te zien en vooral de combinatie met de randstof, WAUW!!! Ik heb zelf ook 1 meter van die prachtige stof gekocht.
  Leuk om het op jullie blog weer terug te zien.
  Succes!!
  Groetjes, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ist der fantastisch!!! Super, super schön.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen