vrijdag 17 september 2010

Eerste Up-date SBS-quilt.

Vandaag heb ik het eerste blokje gemaakt,het lag al geknipt in mijn SBS map.Het is Block A-9 Chinese Coin.
Bij mijn verzameling oud textiel zit een broodzak van ongeveer 60 jaar oud,afkomstig uit Duitsland,volgens mij nooit gebruikt hij ziet er zo mooi uit.Ik vraag me af werd daar echt brood in gedaan.Weet iemand hoe dat in zijn werk ging?

Het is prachtig geborduurd en het witte is een soort open borduurwerk.
Leuk om het af en toe weer tevoorschijn te halen en te bewonderen.
Groetjes Lia

6 opmerkingen:

 1. Hallo Lia...ja ik herken zo`n zak wel..heb er zelf een paar gemaakt en gehad.....ik heb in een dorp in Beieren op het platte land in Duitsland gewoond 12 jaar lang en daar ging ik met de broodzak s`morgens bij de warme bakker die verse Kaiserbrötchen halen...echt waar...en dan kwam hij zo met de broodjes op de ontbijttafel...leuk hoor...hij is prachtig en je blokje ook weer.... heel fijn weekend...Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lia wat een mooi stuk textiel, maak eens foto van al dat moois in je linnenkast, volgens mij de moeite waard. Fijn weekend groetjes Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duitsers bewaren meestal hun brood in een broodzak, al zijn ze tegenwoordig ook voorzien van een kunststof laagje. Zo blijft het doorgaans zuurdesembrood beter bewaard!

  groet, leintje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lia,mooie broodzak. Eigenlijk zonde om niet te gebruiken.
  groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely block and such beautiful embroidery and cutwork!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag, het gebeurd nog steeds hoor. Ook wij hangen de broodzak aan de deur, de bakker komt langs en doet het brood er in (Eifel-gebied). Betalen komt zonodig de volgende keer wel. hartstikke leuk vind ik dat.
  Een fijne zaterdag gewenst,
  groetjes, marian

  BeantwoordenVerwijderen